
Başkalarının kanunları çiğnemesini korurken kendileri çok fazla hata yapıp bunları görmezler, bu yüzden aynasız denir.” “Başkalarının kanunları çiğnemesini korurken kendileri çok fazla hata yapıp bunları görmezler, bu yüzden aynasız denir.” Eski Amerikan karakollarında ayna bulunmazdı.
Bu laf amerikalılar özgü bi laftır.Polisler genelde çok yanlış yaparlar.Ve bu yaptıkları hata onlara pahalıya mal olur.Her zaman hata yaparlar.Ve bunları göremezler. Ghettodaki siyah kesimde bu aptal üniformalı beyazlara aynasız (Arkasını göremeyen) lakabını takmıştır.
Yine bir rivayete gore;
Polislerin ilk üniformalarında, şapkalarda bulunan polis armasının bulunduğu metal çok parlakmış (tıpkı ayna gibi)… Karşıdan üniformalı bir polis gelirken ilk dikkat çeken bu parlak metallermiş.
Daha sonra ilk üniformalar değişince, bu ayna gibi parlak olan metallerde şapkalardan kaldırılmış, daha mat renkli metaller kullanılmış.
Bu ayna gibi parlak metallerin kaldırılmasından sonra, halk arasında “aynasız” terimi kullanılmaya başlamış. “Eskiden aynaları vardı, şimdi aynaları yok” anlamında kullanılmaya başlandığı söyleniyor.